Sverige är ett avlångt land som har en hel del att bjuda på. Tyvärr känner de flesta inte till alla fantastiska områden de har missat. Landet har mängder av bildsköna områden och en väldigt varierande natur. Här kommer några av de vackraste platserna i landet som du bör besöka minst en gång:

Stockholms skärgård

En av de allra vackraste platserna i vårt land är skärgården i Stockholm. Här kan du njuta av släta klippor, vindpiskade kobbar och trevliga badplatser. Skärgården i Stockholm är den allra största i Sverige samt näst största i Östersjön.

Visby

Alla som är intresserade av historia bör besöka Gotland, och framförallt Visby. Det är en av de vackraste städerna i Sverige och en av de allra bäst bevarade medeltida städerna. Det finns kyrkoruiner, vackra stadsmurar och atmosfären är helt fantastisk.

Vattenfall i Åre

I västra Jämtland ligger Åre kommun. Det är en plats där det erbjuds ett fantastiskt friluftsliv. Det finns en rad med aktiviteter du kan göra och flera otroliga platser du måste besöka. En av platserna är vattenfallet Tännforsen. Det är det största i Sverige, med en lodrät fallhöjd på hela 32 meter och en total fallhöjd på 38.

Finaste nationalparkerna

Sverige har en rad med vackra nationalparker runt om i landet. Två av de vackraste är Abisko nationalpark och Sarek nationalpark. Sarek finner du i den nordvästra delen av Lappland. Nationalparken bjuder på smala dalar, glaciärer, bergmassiv, forsar. Parken har sex av landets allra högsta berg.

Abisko har också flera fantastiska platser. Dock är denna park mer känd för den rika fjällfloran. Du kan bland annat stöta på en av de mest sällsynta orkidéerna landet har.