Älskar du friluftsliv och får inte nog av vistelse i skog och mark? Kanske bor du i en tätort med långt till vildmarken och spännande äventyr? Då är ett tips att skaffa en egen stuga som ligger med naturen runt knuten.

Hitta en billig stuga

Att ha ett hus nära naturen behöver inte vara speciellt dyrt. I många delar av landet finns billiga fastigheter med fina fritidshus. Exempelvis brukar hus utan avlopp vara prisvärda. När du har köpt huset går det att installera enskilt avlopp för att få den standard som du önskar. Fann erbjuder en helhetslösning för enskilda avlopp för att underlätta installationen.

Inred fritidshuset för friluftsliv

Det finns många fördelar med att anpassa stugan i naturen för ett aktivt friluftsliv. Först och främst innebär det att du inte behöver släpa saker fram och tillbaka till bilen. Om du exempelvis vill kunna åka längdskidor är det smart att ordna bra förvaring för skidor, stavar och vallautrustning i fritidshuset. En ordentlig garderob för pjäxor och vandringsskor samt ryggsäckar och annan utrustning underlättar också för friluftslivet.

Lägg extra fokus på hallens inredning så att den fungerar optimalt. När du kommer hem från vandringen eller skidturen är risken stor att det kommer med smuts eller blöt snö in i huset. Då behöver det finnas en ordentlig entrématta som skyddar golvet. Även ett rejält skoställ och krokar eller galgar nära till hands är viktiga inredningsdetaljer. Skovärmare eller ett element i hallen gör att skor och kläder hinner torka ordentligt innan nästa tur.

Utnyttja ytan maximalt

Ett fritidshus är ofta litet, vilket gör att det kan vara svårt att få plats med allt man önskar. För att lyckas med inredningen av fritidshuset gäller det därför att utnyttja ytan effektivt. Några tips är att använda hörnen och att hitta förvaringsmöbler som har plats för mycket saker. Om huset har en uteplats är det bra att satsa på att utrusta den med både möbler och lådor för förvaring. Det är en bra idé att bygga ett tak över uteplatsen så att den går att använda även under dagar med regn eller snö.

Tänk på att endast inreda stugan med grundläggande utrustning. Undvik onödiga prydnadssaker och se till att rensa bort kläder och utrustning som inte används längre. Ju färre saker att hålla reda på desto snabbare går städning och övriga hushållssysslor. Perfekt när du vill maximera tiden för friluftsliv i naturen.