Innan du köper ett tält behöver du fundera lite på vilken typ av tält du behöver. Var kommer du att tälta, hur många ska sova i ditt tält, hur många dagar planerar du att tälta och under vilka årstider? Kommer du att ge dig ut på vandring i fjällen, en fisketur vid en lokal sjö, eller på en campingplats? Reser du med bil eller kommer du att packa din utrustning på en cykel? Det är viktigt att veta vilka behov ett tält behöver uppfylla, hur mycket det får väga och vilken typ av tält du tror passar dig bäst. Vissa tält är enkla och snabba att sätta upp och ta ner medan andra är mer komplicerade.

Tältets användning

När du skaffar ett nytt tält är det viktigt att veta hur du kommer att använda det eftersom det är avgörande när du väljer tält. Vilken kvalitet samt konstruktion tältet behöver ha, hur stort tältet bör vara och vilka funktioner tältet ska kunna uppfylla. Om du till exempel kommer att ge dig ut på en vandring i fjällen där dåligt väder kan ske oväntat (med hård vind och även snö sommartid) behövs ett tuffare tält än om du tältar i skogen. Oavsett vilket tält du än köper bör tältet alltid ha gott regnskydd. Det finns inget värre än ett tält som läcker in när det regnar och skapar en damm inne i tältet.

Bästa tält för familjen

Det kanske bästa tältet för en familj är ett fyramanna kupoltält eller två mindre tält. De är lätta att sätta upp och ta ner plus att de kan köpas till bra pris. Här kommer du att få det utrymme som du behöver för hela familjen plus packning. När du tältar med barnen är det viktigt att de har varma och bra kläder med sig. Även om det är sommar kan kallare väder med regn svepa in och det gäller att kunna hålla sig varm med till exempel jackor och byxor. Hos Kids Brandstore hittar du märkeskläder till barn och ungdomar av hög kvalitet till mycket bra priser. Nordens största webbutik, kidsbrandstore.se, erbjuder marknadens kanske största urval av världsledande märken såsom Peak Performance, Ralph Lauren, Lyle and Scott, Gant, Calvin Kline och Tommy Hilfiger. Give Kids Brandstore.

Sköt om ditt tält

Det är inte svårt att välja rätt tält när du vet hur du kommer att använda det. Många gånger är det kanske en fråga om hur mycket ett tält får kosta. Ett tips är att passa på att köpa ett tält när de säljs ut billigt.

När du tar hand om ditt tält kommer det att ha en längre livslängd. Om ditt tält har blivit smutsigt är det enkelt att tvätta av det med ljummet vatten. Du kan packa ihop ett tält som är blött om det regnar men tältet måste packas upp för att torka när du kommer hem. Om du inte torkar ett blött (nedpackat) tält kommer det att förstöras av mögel.