Inför en vandring är det alltid bra att träna upp dig själv och din kropp för att klara av den fysiska utmaningen som finns under en vandring. En vandring kan både vara fantastisk och otroligt tuff, speciellt om du är en nybörjare när det kommer till längre vandringar med långa dagsetapper och tunga ryggsäckar. Men fördelarna väger ofta upp för nackdelarna, speciellt om du förberett dig väl på vad som komma skall.

Så skapar du ett hemmagym

Ett hemmagym är så himla smidigt i och med att du då har allt hemma och kan träna i princip när du vill utan att ens behöva lämna ditt trygga hem. De flesta redskap som behövs är enkla att städa bort och tar upp lite plats. Om du har mycket plats över kan du dock slå till på stort med någon större maskin, vilket är idealt för att förbereda dig inför en lång vandring. Du hittar allt du behöver hos https://www.gorillasports.se som har allt för det ultimata hemmagymmet. Några redskap som är väldigt bra att ha är hopprep för att träna upp konditionen, vikter för att stärka musklerna, en yogamatta för att göra övningar på utan risken för att halka eller glida, motståndsband för att stärka musklerna och om du har plats fungerar en crosstrainer eller ett löpband perfekt för att förbättra konditionen. Försök fokusera på att träna kondition, rygg, ben och bål för att vandringen ska bli så komfortabel som möjligt.

Så förbereder du dig inför vandringen

Inför vandringen är det viktigt att du har tränat upp dig och att du ser till att anpassa din vandring efter din egen förmåga. Välj en bra vandringsled med en lagom svårighetsgrad för dig och eventuella medvandrare. Du kan kolla upp några av Sveriges finaste vandringsleder och kolla deras svårighetsgrad om du har svårt att välja var du vill vandra. Men när du valt var du vill vandra måste du sedan lägga upp en plan med lagom dagsetapper och se till att du vet på ett ungefär var du ska övernatta varje kväll, oavsett om du tänkt använda dig av fjällstugor, hotell eller om du tar med ett eget tält att sova i. Se också till att du har tillräckligt med mat nerpackat och kolla upp var du skulle kunna passera en butik för att kunna fylla på matförrådet. Det är alltid bra att ha många olika snacks som du kan äta om du börjar känna att energin börjar ta slut och kom ihåg att det är okej att ta många pauser. Tänk dock på att inte ta med för mycket av något eftersom du kommer behöva bära allt själv och ju mer du packar ner desto mer kommer din ryggsäck väga. Försök tänka smart när det kommer till just packning och hitta saker som väger lite.