Älskar du att spendera tid utomhus? Vandra över stora fjordar, klättra i berg eller bara ta långa promenader i skogen gör gott för själen, och kanske är det just därför intresset för friluftsliv har blivit så stort. Ett vanligt missförstånd är att friluftsliv är ett begrepp som bara används för hikare, campare eller för bergsklättrings-entusiaster, men friluftsliv kan lika gärna vara alla situationer där man vistas ute i naturen.

Friluftsliv kan således vara allt från att fiska till att klättra i berg eller plocka svamp och bär. Även om inte alla friluftsmänniskor har samma intresse finns det något som alla har gemensamt – kärleken för naturen. Det kan kännas svårt att behöva gå hem igen när man har fått ta del av det som friluftslivet har att erbjuda, men det behöver inte sluta här. Varför inte ta med dig naturen hem med hjälp av snygg och miljövänlig inredning?

Bästa tips för att inreda med naturen

Att inreda med hjälp av naturen innebär i korta slängar att du använder dig av naturliga material från skogen för att göra det snyggt i din bostad. Det kan låta knepigt till en början, men är faktiskt enklare än man kan tro. Här nedan listar vi våra absolut bästa knep för dig som vägrar lämna naturen bakom dig och vill ta med dig den in.

Tapeter – Klassiska tapeter i starka färger kan kännas fel för den som vill ha känslan av natur i sin bostad. Här kan du med fördel välja tapeter som håller jordiga toner och satsa på lite mörkare färger. Nyanser som brunt, beige och grön är att rekommendera, men också grått såväl som vitt. Hos Familjetapeter hittar du de absolut bästa alternativen.

Konst och tavlor – Visste du att bilder på natur kan minska trötthet och stress? Ta bort tråkig konst och ersätt denna med poster eller tavlor med naturmotiv på. Här kan du även välja textilier med mönster av blad, blommor eller växter.

Fokus på växter – Det kanske enklaste och mest självklara sättet att inreda med naturen är att ta in växtlighet i din bostad. Växter gör inte bara så att luften i ditt hem blir mycket bättre, utan säkerställer också att miljön och atmosfären blir mer trivsam. Här kan du välja allt från kaktusar till palettblad, elefantöron och monstera.

Djuriska inslag – Oavsett om du väljer tavlor med djurmotiv, djurmönstrade textilier eller en levande hund i hemmet har djur visat sig ha en positiv effekt på hälsan. Om en tavla kan ge samma känsla som en riktig hund kan vi dock inte uttala oss om, men många studier visar att människor blir gladare när de ser eller umgås med djur. Vill du ha ett hem som är närmare skog och mark rekommenderar vi att du blir ”mer djurisk”.