Glamping är två ord som slagits ihop – glamour och camping. Det innebär enkelt förklarat att campingen ska vara mer bekväm än den traditionella campingen. Strunta i de hårda liggunderlagen, de kalla sovsäckarna och skaffa istället den bästa utrustningen du kan hitta. Det finns ett bra utbud med bekväma campingsängar, stolar och stora, lyxiga tält. Oroar du dig för att det kommer bli dyrt kan du leta efter begagnad utrustning som fortfarande fungerar som den ska.

Vill du däremot satsa på att skaffa en husbil istället för ett lyxigt tält kan du alltid låna pengar ifall det är någonting du verkligen önskar äga. Med husbil slipper du dessutom köpa lika många produkter eftersom de vanligtvis redan innehåller sittplatser, sovplatser och mer. Campinglivet kommer genast bli mer bekvämt och även mobilt på samma gång. Du behöver inte packa ihop alla saker när du vill byta campingplats.

Under de senaste åren har det blivit mer och mer populärt att åka på glamping istället för en vanlig camping. Framförallt med husbil. Vill du börja med ett riktigt projekt kan du dessutom köpa en transportbil och bygga om den. På så sätt kan du skapa ett unikt husbilsliknande fordon efter dina egna önskemål och behov.

Skillnaden mellan camping och glamping

Lyxen och bekvämligheten är de största skillnaderna mellan camping och glamping. Oavsett vilken form av camping du väljer innebär båda formerna att skapa en träff mellan natur och människa. Friluftsaktiviteten glamping bör därför inte minska den positiva effekten du får av naturen trots att du vill vara mer bekväm. Därför är det viktigt att du inte endast håller dig i tältet eller husbilen utan även beger dig ut och undersöker naturen runt omkring dig.