Alla som är intresserade av friluftslivet behöver inte resa till speciella platser eller ta kontakt med organisationer som anordnar aktiviteter. Det finns faktiskt en hel del du kan göra i närheten av ditt hem. Så länge du går ut en liten stund då och då kommer du upptäcka att du mår mycket bättre. Du känner antagligen till uttrycket ”gå ut och ta frisk luft”. Det anses vara en riktig huskur som kan bota trötthet, huvudvärk och illamående.

En trevlig aktivitet du kan göra är att börja med projekt ute i trädgården. Varför inte plantera fina blommor eller odla frukter och grönsaker? Det finns flera saker du kan göra om du har en trädgård utanför ditt hem.

Besök skogen i närheten

Sverige har flera skogar i stort sett överallt. Det gör det möjligt för dig att hitta en i närheten av ditt hem. Du kan snabbt och lätt ta på dig bekväma kläder och bege dig ut på en trevlig skogspromenad. En trevlig aktivitet du kan göra är att plocka bär som du sedan kan omvandla till saft, sylt eller endast äta som de är. Du behöver inte leta efter den bästa skogen som finns utan kan nöja dig med den i närheten.