Julen är den tid på året då de flesta upplever en sorts magisk känsla inombords, ofta beror det på all kärlek som kommer fram under just den högtiden. Man ska spendera tid med familj och nära och kära. Man ger bort julklappar för att göra varandra glada och överraskade. Det är helt enkelt en tid på året då allt känns möjligt och skönt. Visserligen kan juletiden präglas av en hel del stress och ångest hos vissa när det är så mycket som ska fixas men när allt sedan är klart och det är dags att bara koppla av med familjen, då är livet bra skönt.

Planera en rolig jul

För att slippa press och stress kan du försöka planera en så rolig och bekymmerslös jul som möjligt. Det finns så många aktiviteter att göra tillsammans, både ute och inne. Om du vill hålla dig inne kan du samla familj eller vänner och klä din julgran och försöka göra den så fin som möjligt. Alla har olika dekoreringsstilar och olika åsikter om vad som ser bäst ut så om ni alla jobbar tillsammans kan det bli en stund full av många skratt. Om du har en trädgård eller någon plats utomhus kan du även sätta upp en julgran där och klä även den tillsammans med nära och kära. Inför julhelgen kan du sedan göra upp ett slags schema som alla ska följa som du fyller av roliga aktiviteter tillsammans. Planera också inför middagar, lunchar och frukostar så att alla vet vad som ska göras och undvik att låta ansvaret hamna hos en enskild individ då det kan orsaka stress. Se till att alla bidrar på något sätt och ser till att stämningen hålls på topp.

Spendera mycket tid utomhus

Även om vädret inte alltid är kanon under just julhelgen kan du ändå se till att spendera mycket tid utomhus i den friska luften. Se bara till att alla har passande kläder för vädret så att ingen blir kall eller blöt. Sedan är det bara att låta fantasin flöda. Det finns många utomhusaktiviteter att göra på vintern, främst om snön ligger på marken. Då kan du planera in en dag i pulkabacken eller i skidspåret såväl som en tur på skridskor på en frusen sjö eller konstgjord bana. Även om det inte finns någon snö kan du se till att ni alla går på en gemensam promenad för att röra på er efter att ni ätit all god julmat som finns på julbordet. Då får ni både motion, frisk luft och en chans att slappna av var för sig eller gå och samtala sinsemellan. Se till att ni håller ett lagom tempo så alla hinner med utan svårigheter. Känner du dig äventyrlig kan du även prova på vintervandring och sova i tält i kylan.