Är du mer intresserad av att vara ute i naturen än dina barn? Eller vill du göra friluftslivet roligare och mer kreativt för barnen? Då kan du ta hjälp av Harry Potter, många barns stora favorit.

Ta med Harry Potter

Barn är kreativa och vill få göra roliga och spännande saker när de kommer ut i naturen. Vi vuxna tycker om att gå, titta på själva naturen och sedan kanske ta fram en kaffetermos. Men barn vill få göra saker på egen hand, få skapa och använda huvudet och sin fantasi. Därför kan det var smart att ta med Harry Potter-saker ut i naturen för barnen att leka med dem och för att få använda sin kreativitet. Det finns mycket ni kan göra, som att dricka varm choklad ur Harry Pottermuggar, garanterat uppskattat, bära fikat i en snygg Harry Potter-ryggsäck eller bygga Harry Potter-världar. Ta med er Harry Potter figurer och bygg skolan Hogwarts av grenar. Då kommer barnen tämligen säkert att tycka om att vara ute i skogen. Köp Harry Potter saker hos Gameloot som har allt från muggar, tårtljus och frågespel till samlarfigurer och Harry Potters osynlighetsmantel.

Fika med Harry Potter

Friluftsliv och fika hör ju ihop. För att barn, och tonåringar, verkligen ska gilla att vara ute i naturen är det smart att inte göra för stora eller långa vandringar innan ni ska fika. Ju snabbare ni fikar, desto mer kommer de att uppskatta turen. För att göra en riktig Harry Pottertur kan ni köpa tårtljus med Harry Potter-flaggor och sätta dem på era medhavda muffins. Garanterat uppskattat. När ni dricker varm choklad och kaffe kan ni dricka ur snygga Harry Pottermuggar, i alla fall barnen, eller satsa på värmeväxlande dricksglas. Med roliga muggar och glas kommer barnen tycka om att sitta på ett sittunderlag på en stenhäll eller stock och njuta av naturen.

Bygg en Harry Potter-värld

Barn tycker ju om att få göra saker. De vill inte bara gå runt och titta, utan de vill få skapa själva, få använda sin kreativitet och bygga något intressant. Då kan ni bygga en Harry Potter-värld ute i naturen. Ta med er samlarfigurer och bygga upp elevhemmet Hogwarts med stenar, kottar, pinnar och annat som ni hittar. Eller så kan ni bygga en koja på er tomt eller i skogen nära hemmet som är inspirerat från Harry Potter. Ok, det är ju inte friluftsliv som att paddla kanot eller vandra i fjällen, men att vara utomhus och bygga kommer att hjälpa barnen att tycka om att vara utomhus. Det är en förutsättning för att bygga ett intresse för ett rikt friluftsliv med både vandrarkängor, kanot och cykel.